Central Group zahajuje výstavbu nové čtvrti za 9 miliard. První etapu postaví společnost VCES.

Největší český rezidenční stavitel Central Group dnes slavnostním položením základního kamene zahájil výstavbu nové rezidenční čtvrti Tesla Hloubětín v Praze 9. Jedná se o nejprodávanější bytový projekt v Praze a zároveň o jeden z největších rezidenčních projektů současnosti. Na brownfieldu po bývalém podniku na výrobu rádií a televizí vyroste postupně zhruba 1.500 nových bytů pro více než 3 tisíce lidí. Celkové investiční náklady v aktuálních cenách dosahují 9 miliard korun.

Bývalý zanedbaný a nepřístupný brownfield se na ploše téměř 67 tisíc m² promění na novou moderní a přátelskou rezidenční čtvrť. V projektu v několika navazujících etapách postupně vznikne zhruba 1.500 nových bytů pro více než tři tisíce nových obyvatel.

Central Group v nové čtvrti na své náklady postaví 2 nové moderní mateřské školy, které zdarma převede městské části, 7 dětských hřišť, venkovní fitness zónu nebo hřiště pro pétanque. V přízemí domů vznikne na téměř 6 tisících m² mnoho prostor pro obchody včetně supermarketu, restaurace, kavárny a řadu služeb.

První etapu postaví konsorcium stavebních firem VCES – BAK. Půjde o 4 bytové domy s celkem 351 byty, sedmi komerčními prostory a mateřskou školou. Jejich dokončení je plánované na konec roku 2024. Celá rezidenční čtvrť Tesla Hloubětín by měla být hotová kolem roku 2030. Zdeněk Pokorný, generální ředitel společnosti VCES, za sdružení dodavatelských firem uvedl: „Vážíme si důvěry, kterou společnost Central Group vkládá do našeho konsorcia. Podílet se na výstavbě takto důležitého a zajímavého projektu je pro nás skvělou příležitostí. Věřím, že výsledek naší práce povede nejen ke spokojenosti společnosti Central Group a jejích klientů, ale přispěje i k dalšímu rozvoji Prahy 9.“

Brownfield se po 100 letech mění na bydlení

Za architektonickým řešením stojí ateliér LOXIA a architektonický tým Central Group. Díky nim vznikne moderní rezidenční čtvrť s terasovitě ustupujícími domy s řadou industriálních prvků. Uvnitř čtvrti bude zklidněný vnitroblok s volnější a vzdušnější zástavbou s velkým veřejným parkem a pěší zónou s bohatou zelení. Projekt počítá i s řadou ekologických prvků jako jsou zelené střechy, retenční nádrže na dešťovou vodu pro zalévání zeleně nebo rekuperace.

Central Group výrazně přispívá k rozvoji i okolí lokality. „Kromě dvou mateřských škol, veřejného parku a další vybavenosti se finančně podílíme také na kompletní rekonstrukci ulice Poděbradská a zkapacitnění a modernizaci čtyř velkých křižovatek,“ uvádí zakladatel a šéf Central Group Dušan Kunovský. Celková výše investice Central Group do veřejných staveb a ekologické dekontaminace je přes 190 milionů Kč.

Kontakt pro média

Vladimír Ujec
PR manažer pr@vces.cz +420 602 176 163

Kontakt

VCES a.s. - centrála
Harfa Office Park
Českomoravská 2420/15
190 00 Praha 9

Upozornění: Zaznamenali jsme podvodné praktiky s vystavováním falešných objednávek znějících na jména společností skupiny Bouygues Construction! S ohledem na vzrůstající počet pokusů o takto podvodné jednání si Vás dovolujeme vyzvat k obezřetnosti a důsledné kontrole obdržených dokumentů:

  • Vždy věnujte maximální pozornost kontrole věcné správnosti objednávky/dokumentu.
  • Zkontrolujte, zda e-mailová adresa odesílatele zprávy končí doménou @vces.cz.
  • V případě pochybností nebo pokud obdržíte falešný e-mail, obraťte se na vaši obvyklou kontaktní osobu ve společnosti VCES nebo použijte kontaktní formulář na těchto webových stránkách.

Číst více