Dostavba ZŠ Chodov je u konce, nové křídlo školy dnes začalo sloužit dětem i pedagogům

Od 1. září mohou v Základní škole Chodov využívat děti i učitelé nové prostory. Tělocvična, 10 tříd i důstojné zázemí pro pedagogický sbor vznikly v dostavěném západním křídle školy, které bylo včera slavnostně otevřeno. S financováním investiční akce za 187 milionů korun pomohlo městské části hl. m. Praha. 

Zbrusu nová tělocvična, kabinety, šatny, deset kmenových i speciálních tříd: to vše získala Základní škola Chodov (Květnového vítězství 57) díky přístavbě západního křídla, které bylo včera slavnostně otevřeno a ode dneška již naplno slouží dětem i pedagogům. Nejen, že se tím zvýšila kapacita školy, která nyní pojme o 100 žáků víc, po letech se také podařilo vytvořit důstojné zázemí pro pedagogický sbor.

„Jedná se o nejstarší základní školu na Jižním Městě, jejíž žáci dlouhodobě dosahují vynikajících studijních výsledků. Bylo proto ostudné, že učitelé, kteří mají na dobrém jménu školy největší zásluhu, museli pracovat ve zcela nevyhovujících podmínkách. Tuhle křivdu se nyní podařilo napravit, v kombinaci nového křídla s původní školskou budovou se navíc krásně snoubí historie a současnost,“ uvedla radní Prahy 11 pro školství Zuzana Ujhelyiová.

Slavnostní otevření přistavěného křídla proběhlo symbolicky den před zahájením nového školního roku za účasti zástupců vedení jedenácté městské části, jihoměstských škol, zhotovitele stavby – generálního ředitele společnosti VCES Zdeňka Pokorného, primátora hl. m. Prahy Zdeňka Hřiba a pražského radního pro školství Víta Šimrala. Právě hlavní město se na financování projektu významně podílelo, a to poskytnutím 65 milionové dotace a bezúročné půjčky ve výši 103,1 milionu korun.

Energetické úspory i dotek umění

 „Náklady na stavební práce, které byly zahájeny v červnu roku 2019, dosáhly 187 milionů korun včetně DPH. Důvodem pro tak vysoký rozpočet byla zejména úprava projektu s cílem maximálně snížit energetickou náročnost budovy. Mám velkou radost, že jsme to dokázali a vybudovali pro Starochodovskou školu naprosto moderní, úsporný objekt energetické třídy A, který je minimálně v rámci hlavního města unikátem,“ vysvětlil Ondřej Prokop, místostarosta Prahy 11 pro majetek a investice.

Základní škola Chodov se nicméně od včerejška pyšní ještě jedním unikátem. Tím je socha s názvem Kvestorka od slavného českého sochaře Olbrama Zoubka, která byla v rámci otevření nového křídla odhalena na nádvoří školy dcerou samotného autora Polanou Bregantovou. Výjimečné umělecké dílo bude trvalou součástí prostor školy, pokud tam tedy budete mít cestu, nezapomeňte si ho prohlédnout!

Kontakt pro média

Vladimír Ujec
PR manažer pr@vces.cz +420 602 176 163

Kontakt

VCES a.s. - centrála
Harfa Office Park
Českomoravská 2420/15
190 00 Praha 9

Upozornění: Zaznamenali jsme podvodné praktiky s vystavováním falešných objednávek znějících na jména společností skupiny Bouygues Construction! S ohledem na vzrůstající počet pokusů o takto podvodné jednání si Vás dovolujeme vyzvat k obezřetnosti a důsledné kontrole obdržených dokumentů:

  • Vždy věnujte maximální pozornost kontrole věcné správnosti objednávky/dokumentu.
  • Zkontrolujte, zda e-mailová adresa odesílatele zprávy končí doménou @vces.cz.
  • V případě pochybností nebo pokud obdržíte falešný e-mail, obraťte se na vaši obvyklou kontaktní osobu ve společnosti VCES nebo použijte kontaktní formulář na těchto webových stránkách.

Číst více