Společnost KRPA FORM rozšíří výrobu v Podkrkonoší

Tradiční producent papírenského materiálu investuje do svého výrobního areálu v Dolní Branné a do dvou let zde hodlá zdvojnásobit výrobu papírových sáčků. Novou výrobní halu pro ni vybuduje stavební společnost VCES. Ta plánuje dokončit stavební práce do prosince 2021, výroba se pak rozběhne na začátku nového roku.

Společnost KRPA FORM je součástí jedné z největších papírenských skupin v České republice. Specializuje se na výrobu a potisk tiskopisů, pokladních kotoučků, papírových sáčků a dalších produktů z papíru. Ing. Jaroslav Jiřička, předseda představenstva KRPA Holding CZ, a.s., k plánované investici uvádí: „Náš závod má v současnosti dva provozy, jeden v Dolní Branné a druhý v Hostinném. Hlavním impulzem pro rozšíření areálu v Branné byla možnost soustředit výrobu na jedno místo. Od tohoto kroku si slibujeme nejen zvýšení produktivity a lepší využití našich pracovníků, ale také příležitost k dalšímu rozvoji výroby sáčků pro balení potravin. Současně investujeme i do nové výrobní technologie, která pomůže zlepšit podmínky pro výrobu zboží určeného k potravinářskému užití a navýšit objem produkce až o 100 %.“

Celkový koncept regenerace areálu spočívá v převedení a rozšíření výroby do nové haly o ploše 4 310 m2 a ve stavebních úpravách stávajícího výrobního objektu. Součástí budou i nové zpevněné plochy pro obsluhu objektu včetně menších provozních objektů jako jsou přístřešky pro dopravní mechanizaci a odpadové hospodářství.

Ing. Zdeněk Pokorný, předseda představenstva VCES a.s., zhodnotil dosavadní spolupráci: „V druhé polovině února jsme od investora převzali staveniště a připravujeme se na zahájení výstavby. Nyní intenzivně pracujeme na dokončení realizační projektové dokumentace, která je také součástí dodávky díla. V ní budou zapracována i změnová technická řešení nabídnutá klientovi v průběhu výběrového řízení. Vlastní spuštění stavebních prací plánujeme na začátek dubna.“

Kontakt pro média

Vladimír Ujec
PR manažer pr@vces.cz +420 602 176 163

Kontakt

VCES a.s. - centrála
Harfa Office Park
Českomoravská 2420/15
190 00 Praha 9

Upozornění: Zaznamenali jsme podvodné praktiky s vystavováním falešných objednávek znějících na jména společností skupiny Bouygues Construction! S ohledem na vzrůstající počet pokusů o takto podvodné jednání si Vás dovolujeme vyzvat k obezřetnosti a důsledné kontrole obdržených dokumentů:

  • Vždy věnujte maximální pozornost kontrole věcné správnosti objednávky/dokumentu.
  • Zkontrolujte, zda e-mailová adresa odesílatele zprávy končí doménou @vces.cz.
  • V případě pochybností nebo pokud obdržíte falešný e-mail, obraťte se na vaši obvyklou kontaktní osobu ve společnosti VCES nebo použijte kontaktní formulář na těchto webových stránkách.

Číst více